Durerea de gât (angina) e ceva comun şi simptomele pot varia de la o simplă jenă la dureri severe.

Care este cauza?
Majoritatea durerilor de gât sunt date de către aceleaşi virusuri care cauzează şi răcelile şi gripa. Mult mai rar, pot fi determinate de bacterii, alergii, fumat sau inhalarea de substanţe poluante.

Care sunt simptomele amigdalitei (anginei)?
• Durere la înghiţit
• Amigdale roşii şi mărite în volum
• Febra
• Pete albe pe amigdale sau în spatele gâtului
• Ganglioni limfatici umflaţi, uneori dureroşi, sub maxilar sau în zona laterală a gâtului
• Uneori, dureri de burtă sau chiar vărsături (de obicei, la copii)

Circa 15-40% dintre inflamaţiile gâtului la copii sunt cauzate de streptococ. Lăsat netratat, poate evolua spre boli ale rinichiului sau reumatism articular acut. Acesta din urmă se manifestă cu o erupţie roşie, inflamarea articulaţiilor iar în cazuri severe poate duce la leziuni ale valvelor cardiace. Din acest motiv, pediatrii apelează invariabil la tratamentul cu antibiotic în cazul în care găsesc streptococul.
Experienţa personală mă îndreptăţeste să afirm că, în cazul copiilor viguroşi, bine îngrijiţi, găsirea unui streptococ la un exudat faringian nu îndreptăţeşte ca primă intenţie recurgerea la antibiotic: frecvent, un tratament homeopatic ţintit “curăţă” gâtul fără efectele secundare ale antibioticelor. Cura cu antibiotic merită a fi păstrată ca o soluţie de rezervă, de ultimă intenţie, în cazul eşecului tratamentului homeopat.

Ce este mononucleoza?
Mononucleoza este o infecţie virală dată de virusul Epstein-Barr. Unul dintre primele semne de mononucleoză este o inflamaţie a gâtului care poate ţine 1-4 săptămâni. Alte simptome mai includ inflamarea ganglionilor gâtului, axilei, febră, durere de cap şi oboseală marcată. Nu există vreun tratament convenţional specific pentru mononucleoză. Homeopatia oferă o variantă eficientă şi lipsită de periculozitate.

Ce remedii homeopate avem la îndemână pentru durerea de gât (angina)?

Cea mai frecventă cauză a durerilor de gât fiind virusurile, nu are nici un sens recurgerea la antibiotice, care nu au efect asupra lor. În locul acestora, se poate recurge cu încredere şi efecte imediate la remedii homeopate. În anginele bacteriene, chiar când se impune un tratament antibiotic, se poate folosi în paralel şi un remediu homeopat, cel mai frecvent remediul constituţional stabilit de medicul homeopat al pacientului.

Belladonna este frecvent indicată la debutul unei angine, când există o senzaţie de uscăciune în gât şi de mâncărime, amigdale roşu intens, frecvent cu febră mare, faţa congestionată (roşie), pupile dilatate, transpiraţii şi mâini-picioare reci. Caracteristică, de asemenea, e lipsa setei.
Apis – Amigdalele şi lueta (“omuleţul”) sunt umflate pâna la de două ori volumul lor normal dar nu sunt foarte roşii. Acestea arată de parcă ar fi umplute cu gelatină. Daca bea ceva rece, bolnavului îi face bine.
Phytollacca e foarte utilă atunci când zona amigdalelor este vineţie iar durerea se transmite către urechi. Mai pot exista şi ganglion ai gâtului inflamaţi.
Mercurius solubilis – durere de gât severă, agravată la înghiţit, cu amigdale roşii şi mărite, uneori cu pete albe ; limba încărcată, respiraţie rău mirositoare, frecvent secreţie salivară abundentă (mai ales noaptea, în somn).
Hepar sulphur – Dureri de git ascuţite, ca de la o aşchie; gâtul e extrem de sensibil, simplul vorbit produce durere, ca şi recele, iar băuturile calde fac bine. Frecvent există şi raguşeală şi tuse spastică.

Reteta Dr. Oz pt a calma repede o durere de gât

Daca abia v-a “luat” durerea de gât, puteţi prepara repede în casă un remediu din următoarele ingrediente: 1/4 linguriţă piper Cayenne (boia iute), 1 lingură de oţet de mere, 1 lingură de miere şi 2 linguri de apă. Faceţi gargară de mai multe ori pe zi cu această soluţie, ne recomandă cunoscutul medic Mehmet Oz.

Ce facem când anginele se tot repetă?

Anginele repetitive indică o slăbiciune a sistemului imunitar la acest nivel. Se recomandă în acest caz un tratament homeopat de teren pentru a împiedica recidivele şi a nu fi nevoie recursul la tonsilectomie (scoaterea amigdalelor).

Fă-ţi o programare!

Foloseşte formularul de pe prima pagină pentru a ne trimite informaţii şi pentru a solicita o programare. Te vom contacta în cel mai scurt timp.

DORESC O PROGRAMARE